SEKS TAMNICA Desetine žena tvrdi da su kao učenice silovane i zlostavljane u podrumima ove škole

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEKS TAMNICA Desetine žena tvrdi da su kao učenice silovane i zlostavljane u podrumima ove škole

Skoro 50 žena odlučilo je da progovori o silovanjima i seksualnom zlostavljanju kome su pre 55 godina bile izložene u nekadašnjoj školi za problematične devojčice u Paramati (Sidnej), koja je radila od 1887. do 1973. godine.

U protekle tri godine istražitelji su primili više od 40 prijava seksualnog zlostavljanja u “Školi za obuku devojčica u Paramati” između 1961. i 1973. godine. Specijalna grupa agenata pod nazivom “Bilvo” analizira prijave.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi “Dejli telegraf”, istraga je fokusirana na dvojicu od tri bivša zvaničnika škole koji su još živi, a reč je o Frenku Valentajnu, koji danas živi u Brizbejnu, i Noelu Grinveju, koji živi u Sidneju. Tokom saslušavanja pred Kraljevskom komisijom, obojica su imenovani kao “osobe od interesa”.

Policija je u utorak uputila poziv svedocima i bivšim članovima osoblja škole da iznesu sve što znaju o ovom slučaju, a u okviru 44 naloga za pretres zaplenjene su hiljade istorijskih dokumenata.

Valentajn i Grinvej negiraju otpužbe i izjavili su da neče svedočiti pred Kraljevskom komisijom.

Iako svojevremeno niko nije prijavio Valentajna zbog seksualnog napada, dve žene su pred Komisijom izjavile da ih je silovao, a jedna od njih kaže da se to desilo u ozloglašenoj tamnici od kamena peščara, sa zidovima debljine jednog metra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.