SATANISTI - borci za prava dece?

Izvor: Mondo, 19.Mar.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SATANISTI - borci za prava dece?

Američka političko-aktivistička organizacija Satanski hram, čiji članovi neguju kult đavola, ima sve više sledbenika širom SAD i postaje sve vidljivija u javnosti.

Foto: protectchildrenproject.com

Satanski hram je nedavno pokrenuo kampanju da se zakonom zabrani telesno kažnjavanje učenika u školama.

Organizacija je prošle nedelje postavila ogroman bilbord u Springtaunu u Teksasu, kao deo projekta "Zaštitite decu", a na bilbordu je napisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Nikada više batine u školi. Ostvari svoja verska prava".

Springtaun je bio na naslovnim stranama američkih medija 2012. godine, kada je zamenik direktora škole po turu udario dve devojčice od 15 godina i 16 godina i one su, prema tvrdnjama roditelja, imale podlive, plikove i modrice.

Fizičko kažnjavanje učenika je i dalje legalno u Teksasu, ali uz saglasnost roditelja, ali je bilo zabranjeno da službenik škole tuče učenice suprotnog pola, pa tako nastavnica ne sme da tuče dečake, niti nastavnik devojčice.

U Srpingtaunu je to pravilo, međutim, izmenjeno tako da je fizičko kažnjavanje dozvoljeno i suprotnom polu, pod uslovom da kažnjavanje nadgleda službenik istog pola kao i kažnjeni.

Bilbord nije naišao na odobravanje lokalnog stanovništva i pocepan je samo dan nakon što je postavljen, a Satanski hram je najavio da će ga ponovo postaviti.

Whether through an act of God or man, the Satanic Temple billboard criticizing SISD's spanking policy is now flapping in the wind on Hwy 199 pic.twitter.com/54PLMxS9lg

— Springtown Epigraph (@SpringtownEpi) March 17, 2017

Satanski hram planira da postavi takve bilborde u blizini škola u kojima se učenici i dalje fizički kažnjavaju, što je legalno u 19 američkih saveznih država, uključujući Alabamu, Arkanzas, Džordžiju, Luizijanu i Misisipi.

Satanisti od građana traže donacije za kampanju.

Američki Vrhovni sud je 1977. godine odlučio da je kažnjavanje udarcima po zadnjici zakonito u školama u kojima taj metod nije zabranila lokalna vlast.

Satanski hram je pozva sve članove satanističke zajednice koji pohađaju državne škole u Americi da se registruju, kako bi školama stavili do znanja da je fizičko kažnjavanje ugrožavanje njihovih građanskih prava.



Izvor: youtube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.