SAD zahvaljuju Srbiji na podršci u borbi protiv IS

Izvor: Press, 30.Okt.2014, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zahvaljuju Srbiji na podršci u borbi protiv IS

Američki državni sekretar Džon Keri uputio je pismo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem, u ime predsednika Baraka Obame, zahvaljuje Srbiji na podršci međunarodnoj koaliciji u borbi protiv Islamske države Iraka i Levanta.
U pismu državnog sekretara SAD posebno se naglašava zahvalnost Srbiji na njenoj posvećenosti međunarodnom miru i odlučnosti da se suprotstavi toj terorističkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << organizaciji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Keri je pohvalio lidersku ulogu Vučića u napretku dijaloga Beograda sa Prištinom i ocenio da bi puna primena Briselskog sporazuma iz aprila 2013. godine znatno doprinela ubrzanju procesa evropskih integracija Srbije i donela veću stabilnost regionu, dodaje se u saopštenju.

"Sjedinjene Američke Države su spremne da tesno sarađuju sa Republikom Srbijom tokom njenog predsedavanja Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju 2015. godine. Snažno konsultativno liderstvo OEBS-a je u ovim trenucima od posebnog značaja, s obzirom na to da se Evropa suočava sa jednim od najtežih izazova za svoju bezbednost u poslednjih nekoliko decenija", zaključuje se u pismu šefa američke diplomatije upućenom premijeru Vučiću.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD zahvaljuju Srbiji na podršci u borbi protiv islamista

Izvor: Blic, 30.Okt.2014

Američki državni sekretar Džon Keri uputio je pismo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem, u ime predsednika Baraka Obame, zahvaljuje Srbiji na podršci međunarodnoj koaliciji u borbi protiv Islamske države Iraka i Levanta...U pismu državnog sekretara SAD posebno se naglašava zahvalnost...

Nastavak na Blic...

Keri pisao Vučiću: Hvala za podršku u borbi sa džihadistima

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2014

Američki predsednik Barak Obama zahvalio je predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću na podršci Srbije međunarodnoj koaliciji u borbi protiv Islamske države Iraka i Levanta, preneo je danas Vučiću državni sekretar SAD Džon Keri.U pismu koje je Keri uputio premijeru Vučiću, posebno se naglašava...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.