SAD uvode sankcije kineskim hakerima

Izvor: VOA, 31.Avg.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uvode sankcije kineskim hakerima

Administracija predsednika Baraka Obame počela je da priprema paket ekonomskih sankcija kineskim kompanijama koje su umešane u hakerske napade na američke organizacije, prenose mediji

Ugledni dnevnik "Vašington post" navodi izjavu neimenovanog američkog zvaničnika da administracija još nije donela odluku o paketu sankcija, ali da će odluka ubrzo biti doneta.

Predsednik Obama je još 1. aprila izdao izvršnu naredbu kojom je Sekretarijat za finansije ovlašćen >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << da u konsultaciji sa Sekretarijatom za pravosuđe donosi odluke o zamrzavanju sredstava ili blokiranju transakcija kineskih kompanija i privatnih lica odgovornih za hakovanje američkih entititeta.

Ovo pitanje nalazi se na dnevnom redu Bele kuće od početka godine, uključujući osnivanje, u februaru, nove federalne agencije za analizu pretnji bezbednosti američkog sajberprostora, kao i predsednička odluka kojom se američke kompanije pozivaju na razmenu informacija o pretnjama sajber špijunaže kako međusobno tako i sa vladinim agencijama.

Kina je već duže vreme predmet optužbi da vrši hakerske napade na američke kompanije. SAD su u  maju optužile petoricu kineskih vojnih oficira za sprovođenje ekonomske špijunaže, što je Peking odbacio.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.