Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD se pitaju u kom pravcu ide Izrael s novom vladom

Izveštaji o novoj izraelskoj desničarskoj vladajućoj koaliciji podstiču "legitimna pitanja" o pravcu politike Izraela ali SAD će suditi o novoj vladi na osnovu njenih akcija, saopštio je večeras Stejt department.

DTN Israel: US says Israel's rightist coalition 'raises legitimate questions': State Department spokesperson ... https://t.co/1vsxQINmKp

- Videli smo izveštaje iz Izraela koji je opisuju kao najdesniju koaliciju u istoriji Izraela i mi takođe znamo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su mnogi njeni ministri rekli da se protive rešenju o dve države - rekao je novinarima portparol Stejt departmenta Mark Toner, aludirajući na stvaranje nezavisne Palestine.

- To navodi na legitimna pitanja o pravcu u kome bi mogla da ide, kao i koju vrstu politike bi mogla da usvoji - dodao je on, kako prenosi izraelski list Harec.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i lider ultranacionalističke partije Izrael naš dom (Israel bejtenu) Avigdor Liberman potpisali su danas sporazum o ulasku te partije u vladajuću koaliciju i postavljenju Libermana na funkciju ministra odbrane.

Pročitajte još:

Netanjahu je na konferenciji za novinare pozdravio ulazak članova te partije u koaliciju, ali je pozvao i lidera opozicije Isaka Hercoga da svoju partiju Cionističku uniju levog centra uvede u vladu jedinstva kako bi se povećale šanse za mir s Palestincima.

Netanjahu je najavio da će prirotet biti bezbednost Izraela ali je dodao da će takođe biti posvećen i promovisanju mirovnog procesa s Palestincima i pokušati na svaki mogući način da postigne mir.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.