SAD ostaju otvorene za razgovor s Rusijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2017, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ostaju otvorene za razgovor s Rusijom

Sjedinjene Američke Države (SAD) izrazile su danas žaljenje zbog odluke Rusije da odustane od razgovora o preprekama u američko-ruskim odnosima.

Portparolka Stejt departmenta Heder Noert (Heather Nauert) rekla je da SAD ostaju otvorene za razgovor s Rusijom uprkos njenoj odluci da otkaže razgovor zamenika ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova sa zamenikom američkog državnog sekretara Tomasom Šenonom.

Rusija je ranije danas saopštila da razgovor, zakazan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za petak, otkazuje zbog novog paketa sankcija koje su SAD juče uvele Rusiji. Rjabkov je rekao da "situacija nije pogodna za održavanje runde dijaloga".

Noert je kazala da te sankcije "nisu došle niotkuda" i da Rusija zna šta treba da učini da bi one bile ukinute.

Ona je dodala da će sankcije ostati na snazi dok Rusija ne promeni odnos prema Ukrajini i ne okonča okupaciju Krima.

Noert je rekla da je poslednji paket sankcija osmišljen tako da "osujeti pokušaje zaobilaženja sankcija (SAD)".

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa saopštila je u utorak da je uvela sankcije protiv 38 pojedinaca i kompanija u Rusiji zbog ruskih aktivnosti u Ukrajini.

Uprkos tenzijama u odnosima SAD i Rusije, Bela kuća razmatra zakazivanje sastanka Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina na marginama samita grupe G20 u julu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.