NAPAD DRONOM U Jemenu ubijeno 5 pripadnika Al Kaide i 3 civila

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD DRONOM U Jemenu ubijeno 5 pripadnika Al Kaide i 3 civila

U napadnu dronom za koji se veruje da su izvele SAD, danas na jugu Jemena poginulo je troje civila i pet osoba za koje se sumnja da su pripadnici terorističke grupe Al Kaida, saopštili su lokalni zvaničnici, a prenosi AFP.

Govoreći pod uslovom anonimnosti, zvaničnik je prethodno izjavio da je vozilo osumnjičenih pogođeno i da su u napadu tri putnika poginula.

Međutim, on je, kako agencija navodi, naknadno izjavio da se u vozilu nalazilo pet osoba za koje se sumnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su pripadnici Al Kaide i da su svi poginuli.

Prema njegovim rečima, troje civila je stradala u udaru drugog projektila, u trenutku kada su hteli da priteknu u pomoć osobama u pogođenom vozilu.

Napad se dogodio u oblasti Al Said koja pripada provinciji Šabva.

Kako agencija navodi, Vašington je oštro pojačao vazdušne napade na džihadiste od kako je Donald Tramp preuzeo dužnost predsednika.

Pentagon je 3. aprila saopštio da je izveo više od 70 napada na džihadiste u Jemenu od 28. februara.

Pre današnjeg napada, dva napada preko noći u utorak usmrtila su pet osoba na Arabijskom poluostrvu za koje se sumnjalo da su članovi Al Kaide.

Vašington smatra Al Kaidu na Arabijskom poluostrvu (AQAP) najopasnijom granom te ekstremističke grupe.

Prošlog meseca, američki mediji objavili su da je administracija Donalda Trampa dala nova ovlašćenja američkoj Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA) da izvede napade dronovima na ekstremiste na Bliskom istoku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZLOČIN: Amerikanci ponovo ubili civile dronom

Izvor: Mondo, 23.Apr.2017

U napadnu dronom za koji se veruje da su izvele SAD, danas na jugu Jemena poginulo je troje civila i pet osoba za koje se sumnja da su pripadnici terorističke grupe Al Kaida, saopštili su lokalni zvaničnici, a prenosi AFP...Foto: Thiqa News via AP Ilustracija..Govoreći pod uslovom anonimnosti, zvaničnik...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.