Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rus proglašen krivim za hakerske upade

Američka porota proglasila je krivim Rusa Romana Seleznjeva za hakerski upad u američke firme na osnovu kojeg je ukrao informacije o kreditnim karticama i organizovao međunarodnu šemu onlajn krađe koja mu je donela milione dolara.

#US court finds #Russian #hacker #Seleznev guilty of #cybercrimehttps://t.co/ons8h7QWlw pic.twitter.com/5QeNDZmRC7

Kako prenosi AP, nakon dva dana većanja porotnici su Seleznjeva proglasili krivim za 38 tačaka optužnice, a preti mu kazna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatvora do 34 godine.

Presuda će mu biti izrečena 2. decembra, navodi AP.

On je hakovao firme, mahom picerije u državi Vašington i ukrao milione brojeva kreditnih kartica koje je preprodavao na andergraund internet forumima, saopštile su vlasti.

Te krađe su dovele do gubitka od gotovo 170 miliona dolara na kreditnim karticama širom sveta, navelo je tužilaštvo koje ga je nazvalo liderom na tržištu ukradenih brojeva kreditnih kartica.

Seleznjov, sin ruskog poslanika, bio je optužen po 40 tačaka za vođenje hakerske šeme od 2010. do jula 2014. godine, kada je uhapšen na Maldivima.

Njegovi advokati su tvrdili da je hapšenje Seleznjova bila "otmica" i da je ilegalno doveden u SAD, čime je prekršeno međunarodno pravo, ali je sudija tokom sđjenja odbacio taj argument.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Rus proglašen krivim za hakerske upade

Izvor: B92, 26.Avg.2016

Sijetl -- Američka porota proglasila je krivim Rusa Romana Seleznjeva za hakerski upad u američke firme...On je tim upadom ukrao informacije o kreditnim karticama i organizovao međunarodnu šemu onlajn krađe koja mu je donela milione dolara...Kako prenosi AP, nakon dva dana većanja porotnici su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.