SAD: Ne pregovaramo o smanjenju intenziteta vojnih vežbi

Izvor: Press, 17.Avg.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ne pregovaramo o smanjenju intenziteta vojnih vežbi

Načelnik Združenog štaba oružanih snaga SAD Džozef Danford kaže da smanjenje intenziteta vojnih vežbi trenutno nije na pregovaračkom stolu sa Severnom Korejom.
Foto:B92.net
Danford je novinarima u Pekingu rekao da preferira mirno rešenje za situaciju u Severnoj Koreji, ali da se niko ne zanosi mišljenjem da će samo ekonomski pritisak na tu zemlju rezultirati denuklearizacijom, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << agencija Rojters.
On je izjavio da bi vojno rešenje pretnje severnokorejskog nuklearnog oružja bilo "užasavajuće", ali je dodao da bi dopuštanje Pjongjangu da razvije sposobnost izvodjenja nuklearnog napada na SAD bilo "nezamislivo".

"Američki predsednik Donald Tramp nam je direktno rekao da razvijemo uverljive i izvodljive vojne opcije, i to je upravo ono što radimo", rekao je ;Danford rekao novinarima u glavnom gradu Kine, upitan za komentar o izjavi ;Stiva ;Benona, glavnog, strateškog savetnika američkog predsednika Donalda Trampa.

On se, takođe, osvrnuo na nasilne proteste koji su se proteklog vikenda dogodili u Šarlotsvilu, u Virdžiniji, navodeći da u SAD apsolutno nema mesta za diskriminaciju.

Vrhovni general kineske vojske Fan Ccenglong je, na sastanku sa Danfordom, poručio da daje prednost diplomatiji nad ratom, kao i da vojne mere ne smeju postati opcija na Korejskom poluostrvu i da je dijalog jedini efikasan način za rešavanje tenzija.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

RT: SAD i Južna Koreja će održati vežbe uprkos pozivima za ublažavanje tenzija

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2017

Izvor: Vostok, RT. . Velike godišnje zajedničke vežbe SAD i Južne Koreje se ne mogu odgađati i nastaviće se kako je planirano zbog pretnji Severne Koreje, rekao je visoki vojni zvaničnik SAD.. . Saopštenje dolazi nakon što je Peking pozvao na "dijalog i konsultacije", dodajući da vojna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.