Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Nadamo se da će Rusija tokom vežžbi ispuniti obaveze

Sjedinjene Američke Države očekuju da će Rusija ispuniti svoje obaveze prema susednim zemljama u vezi sa najavljenom iznenadnom proverom borbene gotovosti svojih oružanih snaga, izjavila je danas portparolka Pentagona Mišel Baldansa.

"Videli smo saopštenje da je ruska vojska objavila iznenadne vojne vežbe. Nadamo se da će Rusija ispuniti sve odgovarajuće obaveze u skladu sa postojećim dogovorima i obezbediti susedima potrebne garancije i informacije o obimu i prirodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tih dejstava", rekla je ona, a prenosi Sputnik.

Iznenadna provera borbene gotovosti, koja je počela juče, predstavlja najveće vojne vežbe u Rusiji za poslednjih godinu i po dana, a odnose se na Južnu, Zapadnu i Centralnu vojnu oblast, Severnu flotu i vrhovne komande vazduhoplovstva i padobranskih jedinica.

Vežbe će trajati od 25. do 31. avgusta.

Zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov rekao je da se vojne vežbe izvode uz strogo poštovanje Bečkog sporazuma, u okviru kojeg države-članice OEBS-a razmenjuju informacije o vojnim snagama, planiranju odbrane i vojnim budžetima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.