SAD: Marinac poginuo, 11 povređeno na vežbi u vojnoj bazi

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Marinac poginuo, 11 povređeno na vežbi u vojnoj bazi

Jedan američki marinac je poginuo, dok je 11 povredjeno tokom vežbe u vojnoj bazi u Severnoj Karolini kada je vojni helikopter sleteo brže nego što je uobičajeno, saopštili su američki zvančnici.

Incident se dogodio u vojnoj bazi Kemp Ležen u američkoj državi Severna Karolina dok je 20 marinaca trebalo da se niz konopac spuste na zemlju iz helikoptera koji je lebdeo u zoni sletanja, navedeno je saopštenju.

Zvaničnici nisu odmah obezbediti dodatne informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o tome šta je izazvalo incident helikoptera tipa CH-53E.

Jedan marinac je proglašen mrtvim u bolnici u Kempu Leženu, a 11 je hospitalizovano od kojih je devet otpušteno posle ukazane pomoći, dok su dvoje ostali u bolnici i oni su u stabilnom stanju.

Kemp Ležen je glavna vojna baza korpusa marinaca na Istočnoj obali, prenela je agencija Frans pres.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.