SAD: Beli učenici manjina u državnim školama

Izvor: Mondo, 27.Avg.2014, 02:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Beli učenici manjina u državnim školama

Učenici belci u državnim školama u SAD od predstojeće školske godine neće biti većina, što je rezultat porasta broja učenika latinoameričkog porekla, navodi britanski BBC.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Britanska medijska kuća se poziva na podatke Nacionalnog centra za obrazovnu statistiku Ministarstva obrazovanja SAD.

Podaci pokazuju konstantno opadanje broja belih učenika od sredine devedestih godina prošlog veka i stabilan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << broj crnih učenika, ali i brzo rastući broj učenika latinoamerikanaca.

Prema istim podacima, broj latinoameričkih učenika se više nego udvostručio tokom protekle dve decenije i očekuje se da će nastaviti da raste i treću deceniju za redom.

To znači da se u jesen 2014. očekuje da zastupljenost belih učenika prvi put padne ispod 50 odsto, pri čemu će biti 26 odsto latinoameričkih učenika i 15 odsto crnih učenika, dok ostale čine učenici azijati, starosedeoci, pacifički ostrvljani, a manje od tri odsto su učenici čiji roditelji pripadaju različitim rasama.

Međutim, istraživački centar Pju, koji se bavi javnim politikama i društvenim trendovima, istakao je da je potpuno drugačiji trend prisutan u privatnim školama, gde je velika zastupljenost belih učenika.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Učenici belci u SAD prvi put nisu većina

Izvor: KMnovine.com, 27.Avg.2014

Vašington - Učenici belci u državnim školama u SAD od predstojeće školske godine neće biti većina.. ...To je rezultat porasta broja učenika latinoameričkog porekla, navodi britanski Bi Bi Si pozivajući se na podatke Nacionalnog centra za obrazovnu statistiku Ministarstva obrazovanja SAD...Podaci...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.