SAD: Ako ne uspe diplomatija, idemo u rat sa Iranom!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ako ne uspe diplomatija, idemo u rat sa Iranom!

Američki ministar odbrane Leon Paneta poručio je u utorak da će SAD, u slučaju neuspeha diplomatije, preduzeti vojnu akciju kako bi sprečile Iran u nameri da razvije nuklearno oružje.

"Vojna akcija je poslednja alternativa kada sve ostale propadnu. Ali, da ne bude zabune, delovaćemo ako budemo morali", rekao je Paneta u obraćanju proizraelskoj lobističkoj organizaciji Američko-izraelski komitet za javne poslove (AIPAC).

Paneta je ponovio da SAD "žele da diplomatija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bude delotvorna, ali da će na stolu zadržati sve opcije, uključujući i vojnu".

Tokom sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u Beloj kući u ponedeljak, američki predsjednik Barak Obama rekao je da je za SAD neprihvatljiv nuklearno sposoban Iran.

Obama je naglasio da njegova administracija neće napustiti Izrael usled sve veće zabrinutosti zbog namene iranskog nuklearnog programa, istakavši da i on i Netanjahu žele da se pitanja sa Iranom rešavaju na diplomatski način. Netanjahu je Obami rekao da su "Izrael i Amerika zajedno".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Paneta: I dalje otvorene sve opcije za Iran

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Mar.2012

Američki ministar odbrane Leon Paneta poručio je u utorak da će SAD, u slučaju neuspeha diplomatije, preduzeti vojnu akciju kako bi sprečile Iran u nameri da razvije nuklearno oružje. "Vojna akcija je poslednja alternativa kada sve ostale propadnu. Ali, da ne bude zabune, delovaćemo ukoliko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.