S osmehom na licu: Oni su stigli do cilja (VIDEO)

Izvor: Mondo, 05.Sep.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S osmehom na licu: Oni su stigli do cilja (VIDEO)

Grupa od oko 450 izbeglica stigla je danas na železničku stanicu u Minhenu, nakon što su se Austrija i Nemačka dogovorile sa Mađarskom da dozvole izbeglicama da pređu njihove granice.

Foto: Nicolas Armer/dpa via

To je javio je Rojters, pozivajući se na izjave svedoka.

Portparol policije je rekao da je oko 450 izbeglica stiglo posebnim vozom i da će drugim vozom biti prebačeni u obližnji centar, gde će biti registrovani.

"Welcome >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to Germany" - People applaud & greet migrants as they arrive in Munich http://t.co/3Wk9ryrzibhttp://t.co/0rZqjFSFef

— BBC News (World) (@BBCWorld) September 5, 2015

Nemačka policija navodi da se očekuje da će tokom dana, iz Mađarske preko Austrije, u Nemačku stići između 5.000 i 10.000 izbeglica.

Foto: AP Photo/Hans Punz

Ranije je austrijski kancelar Verner Fajman saopštio da su se zbog trenutne vanredne situacije Austrija i Nemačka saglasile da migrantima dozvole da uđu u njihove zemlje, a državni sekretar za unutrašnje poslova Mađarske Karolj Kontrat da je približno 4.500 "nelegalnih migranata" iz Budimpešte i sa drugih mesta protekle noći prevezeno do austrijske granice.

Prema proceni austrijske policije, u jutarnjim satima je na granični prelaz Nikelsdorf pristiglo između 2.500 i 3.000 izbeglica, koje su mađarske vlasti prebacile autobusima, nakon što su pešice pokušali da se od Budimpešte domognu Austrije.

First train carrying migrants to Germany arrives in Munich http://t.co/x58TkbDl8Hpic.twitter.com/CO2BptptV8

— ITV News (@itvnews) September 5, 2015

U međuvremenu, nekoliko stotina migranata napustilo je budimpeštansku železničku stanicu "Keleti" (Istočna) i planira da pešači do Beča, javio je Rojters, podsećajući da se u petak oko 1.000 migranata odlučilo na takav potez.

Mađarska vlada najavila je da će obezbediti oko stotinu autobusa za prevoz izbeglica iz Budimpešte, ali je naknadno portparol vlade Zoltan Kovač rekao da nisu planirani dodatni autobusi koji bi ih prevezli do austrijske granice.



Izvor: youtube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.