S.Koreja uhapsila američkog studenta

Izvor: VOA, 22.Jan.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S.Koreja uhapsila američkog studenta

Severna Koreja saopštila je da je uhapsila američkog studenta pod sumnjom da je izveo neodređeni neprijateljski akt protiv te države.

Centralna informativna agencija Severne Koreje objavila je da je Oto Frederik Vormbier sa univerziteta Virdžinije ušao u tu zemlju kao turista sa namerom da uništi jedinstvo države.

Severna Koreja ima istoriju hapšenja Amerikanaca tokom proteklih godina, većinom novinara, studenata ili hrišćanskih misionara optuženih da šire versku propagandu.

U većem broju slučajeva uhapšeni su oslobođeni, ponekad nakon što Severnu Koreju posete sadašnji ili bivši američki zvaničnici.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.