Rusko naoružanje ključno u bitkama protiv islamista

Izvor: Blic, 23.Avg.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko naoružanje ključno u bitkama protiv islamista

Rusko naoružanje koje je kupila iračka vojska igralo je ključnu ulogu u mnogim bitkama protiv "Islamske države", izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost u Iraku Faleh Fajad.

Rusija je ranije dostavila određenu količinu naoružanja Iraku, između ostalog i borbene avione "Suhoj Su-25" i "Suhoj Su-30".

"U borbi protiv `Islamske države` koristili smo vojne avione koje nam je dostavila Rusija. Avioni, kao i protivtenkovsko oružje koje je korišćeno protiv oklopnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vozila, igrali su odlučujuću ulogu u mnogim bitkama", rekao je Fajad.

Pomoćnik ruskog predsednika Vladimira Putina za saradnju na polju vojne industrije Vladimir Kožin izjavio je 20. jula da su Rusija i Irak potpisali sporazum o dostavljanju većeg broja modernizovanih borbenih tenkova "T-90", koji su se dobro pokazali tokom sukoba u Siriji, prenosi "Sputnjik".

U saopštenju ruskog proizvođača tenkova "Uralvagonzavod" koje je izdato u julu navodi se da je prva isporuka tenkova "T-90" planirana za ovu godinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.