Ruske snage bezbednosti ubile šest islamista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske snage bezbednosti ubile šest islamista

Ruske bezbednosne snage ubile su prošle noći na području Severnog Kavkaza šest islamskih militanata povezanih sa inostranim terorističkim grupama, saopštio je danas ruski Državni komitet za borbu protiv terorizma.

Ruske specijalne snage su tokom noći pokrenule antiterorističku operaciju u Naljčiku, gradu na jugu Rusije, okruživši militante koji su se zabarikadirali u jednoj stambenoj zgradi, prenela je agencija AFP.

"Pregovori sa naoružanom grupom su trajali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekoliko sati. Militanti su odbili da polože oružje i otvorili su vatru na naše specijalce. Kao rezultat sukoba, neutralisano je šest terorista", izjavio je portparol Komiteta za borbu protiv terorizma.

Ruske vlasti navode da je naoružana grupa bila povezana sa jednom "međunarodnom terorističkom organizacijom", koju nisu imenovali, i optužili ih za više krivičnih dela, uključujući ubistvo policajca.

Ruske bezbednosne snage juče su ubile osam islamskih militanata, članova pobunjeničke grupe koja se početkom godine obavezala na vernost Islamskoj državi.

Procenjuje se da se dosad oko 2.000 ruskih državljana pridružilo IS, koja kontroliše velike delove teritorija Sirije i Iraka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusi protiv ekstremnih islamista na Kavkazu, juče likvidirano osmoro, danas šestoro

Izvor: Blic, 03.Avg.2015

Ruske bezbednosne snage ubile su prošle noći na području Severnog Kavkaza šest islamskih militanata povezanih sa inostranim terorističkim grupama, saopštio je danas ruski Državni komitet za borbu protiv terorizma...Ruske specijalne snage su tokom noći pokrenule antiterorističku operaciju u Naljčiku,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.