Izvor: RuskaRec.ru, 17.Avg.2017, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska raketa će izvršiti let oko Meseca

Za razvoj najnovijih superteških raketa će 2018. godine biti izdvojeno nekoliko milijardi rubalja. To je izjavio potpredsednik Rusije Dmitrij Rogozin za vreme posete kosmodromu Vostočni. Očekuje se da će lansiranje ove rakete biti moguće već krajem sledeće decenije. A zajedno sa lansiranjem planirani su novi programi osvajanja kosmosa, uključujući kolonizaciju Meseca.
„Imamo predloge konstruktora za tehnički izgled superteške rakete. Želim da kažem da u okviru budžetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << procesa za 2018. godinu predlažemo da se nekoliko milijardi rubalja izdvoji za proizvodnju superteške rakete”, rekao je Rogozin, prenosi Gazeta.Ru.
Ruska superteška raketa će moći da izbaci u orbitu najmanje 70 tona tereta
Radi se o novoj ruskoj superteškoj raketi sa modernizovanim motorima RD-171MV. Njeno lansiranje je planirano za 11 godina. „Lansiranje rakete-nosača superteške klase, koja će biti opremljena modernizovanim motorima RD-171MV, planirano je za 2028. godinu”, saopšteno je u prezentaciji kompanije „Energomaš” na sajmu MAKS-2017. Prema Rogozinovim rečima, u maju je predsednik Rusije Vladimir Putin postavio zadatak da se rad na stvaranju rakete superteške klase ubrza. Potpredsednik vlade je dodao da će ova raketa omogućiti let oko Meseca.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.