Izvor: Blic, 06.Dec.2016, 02:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska banka VTB meta sajber napada

Druga po veličini ruska banka VTB objavila je danas da je njen internet sajt bio meta sajber napada.

- Internet sajtovi grupe VTB bili su predmet napada tipa DDoS - kojima se onesposobljava server time što se optereti ogromnim brojem zahteva, objavila je banka u saopštenju.

Banka je dodala da informatička infrastruktura funkcioniše normalno i da klijenti banke nisu pogođeni.

Ruska bezbednosna služba FSB saopštila je početkom decembra da strane tajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << službe pripremaju sajber napade velikih razmera na ruski finansijski sistem, posebno na nekoliko velikih banaka, koji je trebalo da bude pokrenut danas.

Prema navodima FSB-a "komandni centri" i serveri potrebni za realizaciju ovog napada pripadaju ukrajinskom internetu BlazingFast.

Pročitajte još

Kijev i Moskva se redovno uzajamno optužuju za pokušaj destabilizacije u kontekstu tenzija više od dve dana od kada je Rusija pripojila poluostrvo Krim, piše agencija Frans pres.

Sajber napad velikih razmera sa više hiljada hakovanih računara iz preko 30 zemalja, pogodila je nekoliko vodećih banaka u Rusiji početkom novembra, saopštila je laboratorija Kasperski, ruska kompanija za informatičku bezbednost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.