Rusiji ne treba Francuska, sama gradi nosače helikoptera

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2014, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusiji ne treba Francuska, sama gradi nosače helikoptera

Rusija će da izgradi vlastite nosače helikoptera u okviru novog programa mornarice, rekao je zamenik glavnokomandujućeg ruske mornarice kontra-admiral Viktor Barsuk.

Ruska brodogradilišta će graditi nosače helikoptera (Foto: Ilustracija)

 

 

"Ne zavisimo od Francuske, to je bio jedan od sporazuma iz domena vojno-tehničke saradnje i ništa više. Izgradnja brodova ove vrste planirana je u okviru mornaričkog programa brodogradnje", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Barsuk, komentarišući neprovođenje ugovora o isporuci francuskih nosača helikoptera "mistral" Rusiji.

 

On je u subotu za radio "Eho Moskve" rekao je da će nosači biti građeni u ruskim brodogradilištima, prenosi TASS.

 

Iz kabineta francuskog predsjednika Fransoa Olanda 3. septembra je saopšteno da Pariz neće isporučiti prvi od dva nosača helikoptera Rusiji zbog aktivnosti Moskve na istoku Ukrajine.

 

Ugovor o isporuci dva nosača helikoptera sklopili su francuska kompanija "DCNS" i "Rosooboroneksport" 2011. godine, a njegova vrijednost iznosi 1,2 milijarde evra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusija će sama da gradi nosače helikoptera

Izvor: Blic, 26.Okt.2014, 00:49

Rusija će da izgradi vlastite nosače helikoptera u okviru novog programa mornarice, izjavio je juče zamenik glavnokomandujućeg ruske mornarice kontra-admiral Viktor Barsuk...- Ne zavisimo od Francuske, to je bio jedan od sporazuma iz domena vojno-tehničke saradnje i ništa više. Izgradnja brodova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.