Rusija zabranjuje poskupljenje hrane!

Izvor: BKTV News, 09.Avg.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zabranjuje poskupljenje hrane!

Rusija će možda sklopiti sporazum o kontroli cena sa domaćim proizvođačima hrane kako bi sprečila nagli rast cena i inflaciju, pošto je zabranila uvoz poljoprivrednih proizvoda sa Zapada, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Rusije.

Ministar poljoprivrede Nikolaj Fjodorov priznao je da bi zabrana mogla da izazove kratkoročnu inflaciju, ali da ne postoji opasnost od dugoročne inflacije, jer Rusija već traži zamenu za uvoz.
Iz Ministarstva je posle sastanka sa >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << predstavnicima sindikata u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane saopšteno da je razgovarano o mogućnosti da se potpiše sporazum o kontroli cena kako bi se sprečio nekontrolisan rast cena poljoprivrednih proizvoda.
Rusija je za poslednjih 20 godina razvila svoju industriju hrane, uključujući domaće firme kao što su “Čerkizovo” i “Ros agro”, i ogranke stranih kompanija kao što su “Pepsiko” i “Nestle”.
Rusija je 7. avgusta zabranila uvoz mesa, ribe, mlečnih proizvoda, voća i povrća iz SAD, EU, Norveške, Kanade i Australije kao odgovor na sankcije Zapada zbog krize u Ukrajini.
 
Izvor: Srna
The post Rusija zabranjuje poskupljenje hrane! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.