Rusija uhapsila grupu koja je planirala napad u Sibiru

Izvor: Blic, 07.Maj.2016, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uhapsila grupu koja je planirala napad u Sibiru

Ruska Federalna bezbednosna služba (FSB) saopštila je danas da je uhapsila grupu centralnoazijskih građana zbog sumnje da su pripremali napad na javni prevoz u jednom velikom gradu u Sibiru.

Osumnjičeni uhapšeni u Krasnojarsku bili su povezani s "međunarodnim teroristima", navela je Federalna bezbednosna služba.

Dodaje se da su agenti službe oduzeli "sredstva za terorističke aktivnosti" od osumnjičenih, koji nisu identifikovani.

Ovo je po drugi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove nedelje da Federalna bezbednosna služba saopštila da je uhapsila grupu državljana iz centralnog dela Azije zbog sumnje da su planirali napad u Rusiji.

FSB navodi da su oba napada planirana tokom maja. U Rusiji se 1. maja obeležavao Svetski dan rada, a i Uskrs prema julijanskom kalendaru, dok je 9. maja predviđen vojni defile i druge manifestacije povodom Dana pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.