Rusija u UN potražuje ogromnu teritoriju na Arktiku

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2015, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija u UN potražuje ogromnu teritoriju na Arktiku

Rusija je Ujedinjenim nacijama podnela danas izmenjen zahtev u kojem traži da joj pripadne više od milion kvadratnih kilometara oblasti na Arktiku, koja se nalazi na oko 350 nautičkih milja od obale.

Moskva je podnela nove dokaze nakon 13 godina od odbacivanja njenog prvog zahteva, javio je AP.

Za tu ogromnu nenastanjenu oblast bogatu naftom i plinom, dugo godina se bore Rusija, SAD, Kanada, Noveška i Danska.

Rusija je prvi put podnela zahtev na teritoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 2002. godine, ali su je UN odbacile zbog nedostatka dokaza.

Nakon toga, Moskva je 2013. godine podnela delimično izmenjen zahtev koji se tiče Ohotskog mora, a komisija UN je naredna godina odgovorila preporukom da je potrebna dopuna, rekao je predstavnik UN Farhan Hag.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusi od UN opet traže teritoriju na Arktiku

Izvor: B92, 05.Avg.2015, 00:35

Rusija je u UN podnela izmenjen zahtev u kojem traži da joj pripadne više od milion kvadratnih kilometara oblasti na Arktiku...Ta oblast se nalazi na oko 350 nautičkih milja od obale...Moskva je podnela nove dokaze nakon 13 godina od odbacivanja njenog prvog zahteva, javio je AP...Za tu ogromnu nenastanjenu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.