Rusija spremna da vrati 20 ukrajinskih brodova na Krimu

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija spremna da vrati 20 ukrajinskih brodova na Krimu

Rusija je spremna da preda više od 20 ukrajinskih ratnih brodova koji su i dalje stacionirani na Krimu ukrajinskoj vojsci, kada takva odluka bude doneta, izjavio je danas neimenovani izvor u generalštabu ruske mornarice.

"Čim mir bude uspostavljen, mi ćemo prebaciti više od 20 ukrajinskih brodova u neutralne vode kako bi ih predali predstavnicima ukrajinske mornarice", rekao je ovaj izvor, a preneo TASS.

Prema tom izvoru, ukrajinski brodovi su raspoređeni u bazama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruske Crnomorske flote, u potpunosti su izolovani i ne koriste se u svakodnevnim aktivnostima, a ruska vojska garantuje njihovu bezbednost.

Ukrajina je već primila 45 od 66 brodova i drugih plovila, pojasnio je izvor ruske mornarice.

"Na Krimu je bilo 70 brodova i drugih plovila pre marta 2014. Nekoliko plovila je odvezeno odatle odlukom ukrajinske vojne agencije“, naveo je izvor.

U aprilu prošle godine, rusko ministarstvo odbrane je suspendovalo predaju ukrajinskog oružja i vojne opreme koja je ostavljena na Krimu, Ukrajini.

To se, međutim, nije odnosilo na vojne brodove i avijaciju, pa je početkom juna 2014. ukrajinska vojska primila 44 brodova i drugih polovila, podsetila je ruska agencija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija spremna da vrati 20 ukrajinskih ratnih brodova na Krimu

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 08:57

Rusija je spremna da preda više od 20 ukrajinskih ratnih brodova koji su i dalje stacionirani na Krimu ukrajinskoj vojsci, kada takva odluka bude doneta, izjavio je neimenovani izvor u generalštabu ruske mornarice..."Čim mir bude uspostavljen, mi ćemo prebaciti više od 20 ukrajinskih brodova u neutralne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.