Rusija recipročno proterala švedskog diplomatu

Izvor: Press, 04.Avg.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija recipročno proterala švedskog diplomatu

Rusija je danas, optužujući Švedsku, potvrdila da je proterala švedskog diplomatu u znak odmazde, što je ta zemlja prethodno proterala jednog ruskog diplomatu.
     Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da ne švedski diplomata nedavno progašen za "personu non grata" u recipročnom potezu, za "neprijateljske akcije švedskih vlasti". Ministarstvo je navelo da odgovornost za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << posledice te provokacije snosi upravo švedska vlast. Portparol švedskog Ministarstva inostranih poslova je saopštio da je ruski diplomata proteran zavog aktivnosti "koje nisu u skladu sa Bečkom konvencijom" , kojom se uređuju diplomatski odnosi, ne pružajući detaljnije informacije o prirodi tih aktivnosti, ni proterivanju. Poslednjih meseci odnosi Rusije i Švedske su zategnuti. U oktobru prošle godine Švedska je pokrenula obimnu potragu, koja je trajala osam dana, za stranom podmornicom, za koju se sumnjalo da je ruska. Podmornica je, prema tvrdnjama Švedske, povredila njene teritorijalne vode, ali nikada nije utvrđeno čija je.  Rusija je demantovala da je u pitanju njena podmornica.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.