Rusija osudila zabranu rada svoje agencije u Letoniji

Izvor: Blic, 30.Avg.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija osudila zabranu rada svoje agencije u Letoniji

Ruske vlasti osudile su sinoć odbijanje Letonije da izda dozvolu za rad jednoj ruskoj državnoj novinskoj agenciji, ocenjujući da je u pitanju "otvorena diskriminacija".

Rusko ministarstvo inostranih poslova pozvalo je Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da razmotri to pitanje.

Ministarstvo je navelo da su letonske vlasti odbile registraciju agencije "Rusija danas", uz obrazloženje da su vesti te medijske kuće u suprotnosti sa Ustavom zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Rusija danas" je krovna organizacija za agencije Ria Novosti i Sputnik, na čelu s Dmitrijem Kiseljovom, koji je otvoreni kritičar Zapada.

Letonija, u kojoj živi veliki broj građana s ruskog govornog područja, zabranila je prošle godine emitovanje ruske državne televizije tokom nekoliko meseci.

Letonske vlasti nisu reagovale na saopštenje ruskog ministarstva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.