Izvor: Blic, 26.Okt.2016, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija opet pruža šansu civilima za evakuaciju: Prekid vatre u Alepu

Rusija će zajedno sa sirijskim vlastima ponovo uvesti humanirani prekid vatre u Alepu, ako međunarodne organizacije daju garancije da su spremne da se evakuišu civili, izjavio je danas zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane.

"Ruska Federacija, zajedno sa sirijskim vlastima, spremna je da ponovo uvede humanitarni prekid vatre u Alepu uz dobijanje garancija međunarodnih organizacija o spremnosti da se evakuišu bolesni, ranjeni i civili iz područja pod kontrolom militanata", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naglasio je načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Rusije Sergej Rudskoj.

Rudskoj je podsetio da je Rusija već više od nedelju dana ne izvodi napade na pozicije militanata u području Alepa, dok ruska vojska pruža civilima prvu pomoć, preneo je Sputnjik.

Od 20. do 23. oktobra u Alepu je bio na snazi „humanitarni prekid vatre“ tokom kojeg su ekstremisti i civili mogli da napuste istočni deo grada pod kontrolom islamista.

Teroristi su odbili da napuste zauzete kvartove i pod pretnjom smrti zabranili izlazak civilima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija i Sirija spremne da ponovo uvedu humanirani prekid vatre

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2016

Rusija će zajedno sa sirijskim vlastima ponovo uvesti "humanirani prekid vatre" u Alepu, ako međunarodne organizacije daju garancije spremnosti da evakuišu civile, izjavio je novinarima predstavnik ruskog Ministarstva odbrane i načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Rusije general Sergej...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.