Izvor: RuskaRec.ru, 22.Avg.2017, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija isplatila poslednji dug bivšeg SSSR-a

Ministarstvo finansija Rusije je saopštilo da je okončan proces isplate duga Rusije na osnovu obaveza bivšeg Sovjetskog Saveza prema Bosni i Hercegovini. To se navodi u materijalima ruskog finansijskog resora. Bosna i Hercegovina je poslednja strana država, kreditor bivšeg SSSR-a ili Ruske Federacije, prema kojoj su ove obaveze regulisane. 
„Dug prema Bosni i Hercegovini u iznosu od 125,2 miliona dolara regulisan je sporazumom između vlade Rusije i saveta ministara Bosne i Hercegovine >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << o regulisanju obaveza bivšeg Sovjetskog Saveza na osnovu računa vezanih za robnu razmenu između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ. Sporazum je potpisan u Moskvi 21. marta 2017. godine i stupio je na snagu 20. jula 2017. godine. Rusija je 8. avgusta isplatila dug Bosni i Hercegovini jednokratnom novčanom transakcijom”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija Rusije, prenosi TASS. 
Spoljni državni dug Rusije prema Bosni i Hercegovini nastao je tako što je Rusija preuzela obaveze bivšeg Sovjetskog Saveza, koje su nastale u okviru trgovinsko-ekonomske saradnje sa SFRJ.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.