Rusija i Kina osnivaju zajedničku novinsku agenciju

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Kina osnivaju zajedničku novinsku agenciju

Rusija i Kina osnivaju zajedničku novinsku agenciju koja će raditi u obe zemlje, kao i debatni klub, koji je privremeno nazvan "Amur dijalog".

Šef Odbora za medije ruske Državne dume Jurij Šuvalov izjavio je da je osnivanje novinske agencije predloženo na rusko-kineskom forumu koji se održava u Pekingu. "Takođe, postoji inicijativa za uspostavljanje eskpertskog panela za stalni dijalog zemalja pacifičkog regiona", poručio je on.

Šuvalov je ocenio da ruski i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kineski mediji rastu kada je u pitanju kvalitet, te da će se na ovaj način doprineti uzajamnom poverenju, kao i adekvatnoj proceni događaja širom sveta. "To se odnosi na čitav spektar pitanja međunarodne politike, ekonomskog razvoja Evroazijskog kontinenta i spajanja Evroazijske ekonomske unije i ekonomskog regiona 'Put svile' jer su ta dva projekta razvijena u dve zemlje, ali rade u Sinergiji", istakao je Šuvalov.

Oba projekta će biti realizovana 2016. godine, koja je proglašena godinom ruskih i kineskih medija.

Evroazijska ekonomska unija pokrenuta je 2015. godine, kao carinska unija Rusije, Kazahstana i Belorusije, a kasnije su joj se priključile Jermenija i Kirigistan.  Novi "Put svile" predstavlja projekat Kine čiji je cilj da se uspostavi ekonomski koridor sa Rusijom i Mongolijom.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.