Rusija: Nemamo ništa sa napadom na sirijsku školu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2016, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Nemamo ništa sa napadom na sirijsku školu

Ruske vlasti su danas saopštile da nemaju veze sa vazdušnim napadom na školu u sirijskoj provinciji Idlib, koja je pod kontrolom sirijskih pobunjenika, a u kojem je smrtno stradalo 22 dece.

"Ruska federacija nema ništa sa tom strašnom tragedijom, sa tim napadom", izjavil je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, dodajući da zvanična Moskva zahteva hitnu istragu tog napada, prenela je agencija AFP.

Zaharova je rekla kako su tvrdnje da su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ruski i sirijski vojni avioni juče izvršili smrtonosni napad na Idlib "lažne".

U napadu je pogođena škola i okolno područje, pri čemu je poginulo 22 dece i šest učitelja, saopštila je agencija Ujedinjenih nacija za decu, UNICEF.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da su "vojni avioni - ili ruski ili sirijski - izvršili šest napada" na selo Has, uključujući jedan napad na školski kompleks.

SAD: Rusija ili Sirija odgovorni za napad na školu

Bela kuća smatra da su za napad na školu u sirijskoj provinciji Idlib u kojem je poginulo 26 civila, većinom dece, odgovorni ili sirijska vlada ili Rusija.

"Ne znamo još da li je vazdušni udar izveo Asadov režim ili Rusi, ali znamo da je jedno od njih", rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest, prenosi Rojters.

On je dodao da čak i da je Asadov režim izveo napad, on bi to mogao samo uz podršku ruske vlade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.