Rusi otkrili virus za špijunažu u državnim institucijama

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2016, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi otkrili virus za špijunažu u državnim institucijama

Federalna služba bezbednosti otkrila je kompjuterski virus za špijuniranje u računarskim mrežama državnih insitucija i kompanija iz oblasti odbrambene industrije, rečeno je za TAS iz odeljenja za medije te službe.

Softverski virus za sajber špijunažu otkriven je u računarskim mrežama oko 20 organizacija, čije je sedište u Rusiji, navodi FSB.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvadeset ruskih organizacija napadnuto na internetu?

Izvor: VOA, 30.Jul.2016

Ruska federalna bezbednosna služba FSB je saopštila da su kompjuterske mreže oko 20 ruskih organizacija, vladinih agencija i privatnih bezbednosnih kompanija zaražene virusom koji ima za cilj špijunažu na internetu. Virus i način na koji su ove mreže napadnute ima slične karakteristike sa...

Nastavak na VOA...

Rusija: Otkriven kompjuterski virus za špijunažu

Izvor: Blic, 30.Jul.2016

Ruska obaveštajna služba otkrila je kompjuterski virus za špijuniranje u računarskim mrežama 20 državnih insitucija i kompanija iz oblasti odbrambene industrije, rečeno je za TASS iz odeljenja za medije te službe...Federalna služba bezbednosti (FSB) otkrila je softverski virus za sajber špijunažu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.