Rusi odlučni: Ne menjamo Krim za ukidanje sankcija!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Maj.2016, 03:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi odlučni: "Ne menjamo Krim za ukidanje sankcija"!

"Predlog da Krim `zamenimo` za ukidanje sankcija, koji su izneli američki kongresmeni, je neka vrsta klasike, koja pokazuje odnos američke vladajuće klase prema preostalom svetu", istakao je Franc Klincevič, član Saveta Federacije za odbranu i bezbednost.

Kongres SAD je od kongresmena primio predlog o ukidanju "restriktivnih mera" protiv Rusije, ako Moskva pristane da Krim "vrati" pod kontrolu ukrajinskih vlasti.

- Rusija ne namerava da sklapa nikakve pogodbe o budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Krima, njegova sudbina je određena definitivno i nepovratno, izjavio je Klincevič, a prenose ruski mediji.

- To pokazuje i njihovu veru u svemoć sankcija upravo zato što su one američke, kao i odbijanje da shvate da ne može sve da se kupi novcem "i pokušaj da se usput namagarči suprotna strana, kojoj se predlaže da ono što nema cenu zameni za šarenu lažu", dodao je ovaj ruski političar.

Podsetimo, SAD optužuju Rusiju za "aneksiju Krima" i "vojnu intervenciju na istoku Ukrajine". Moskva je više puta izjavila da je Krim ušao u sastav Rusije na osnovu zakonitog referenduma.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.