Rusef pred senatorima: Nisam kriva, savest mi je čista

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusef pred senatorima: Nisam kriva, savest mi je čista

Suspendovana brazilska predsednica Dilma Rusef danas je u Senatu, koji odlučuje o njenoj političkoj sudbini, demantovala da je počinila krivično delo zbog kojeg bi trebalo da bude smenjena, javljaju agencije.

Rusefova (68) je pokretanje procedure njenog smenivanja ponovo nazvala "pučem koji su organizovali njeni politički neprijatelji".

"Znam da će mi se suditi, ali moja savest je čista. Nisam počinila krivično delo", rekla je Rusef, čiji proces uklanjanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa funkcije predsednika je u toku.

Ona je podsetila da je 2014. izabrana sa 54 miliona glasova i dodala da je poštovala ustav i činila ono što je najbolje za zemlju.

"Ne mogu a da ne osetim gorčinu nepravde", dodala je Rusef.

Agencija Rojters konstatuje da se očekuje izglasavanje opoziva Dilme Rusef, što bi značilo njeno trajno uklanjanje sa funkcije.

Mandat Rusefove ističe 2018. godine, ali ako bude izglasan opoziv, nju će zameniti sadašnji v.d. predsednika Mišel Temer.

Brazilski Senat je u maju suspendovao Rusefovu, prvu ženu predsednika Brazila, zbog nezakonitih knjigovodstvenih radnji kao i malverzacija sa budžetom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.