Rublja se strmoglavila, a onda se desilo ovo (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Dec.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rublja se strmoglavila, a onda se desilo ovo (FOTO)

Dok Rusi razmišljaju kako pravilno da troše svoj novac i da li je pametno da kupuju devize ili neki vid robe ili da sačekaju i vide kako će se situacija dalje razvijati, stranci uzimaju sve sa polica

Nakon pada rublje, Rusija je postala centar šopinga. Stranci masovno kupuju poklone za Božić i Novu godinu u trgovinskim centrima i u internet-prodavnicama.

Nije reč samo o padu ruske valute u odnosu na dolar ili evro, već i o činjenici da je ista roba >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jeftinija u ruskim prodavnicama, nego u državama u okruženju.

Foto: Tanjug/AP

ZBOG PADA RUBLJE: Putujte neverovatno jeftino na egzotične destinacije. Saznajte i kako!

Došlo je do prave navale kineskih turista, koji kupuju garderobu čuvenih svetskih brendova po prilično pristupačnim cenama kada se one preračunaju u evre ili dolare. Istovremeno, Finci su počeli masovno da dolaze u Rusiju zbog jeftinog goriva, ali uzimaju i tehničku robu i kozmetiku.

Foto: Tanjug/AP

Gosti iz Kazahstana bukvalno u naletima “pustoše” ruske prodavnice. Oni, za razliku od Belorusa koji kupuju prvo tehniku, uzimaju stanove, kancelarijski prostor i automobile.

Ruske radnje privlače strance niskim cenama i velikim izborom.

Foto: Tanjug/AP

Dok Rusi razmišljaju kako pravilno da troše svoj novac i da li je pametno da kupuju devize ili neki vid robe ili da sačekaju i vide kako će se situacija dalje razvijati, stranci uzimaju sve sa polica.

Foto: Tanjug/AP

Situacija će se, najverovatnije, promeniti posle Nove godine i interesovanje će opasti. Kada trgovci usklade cene sa kursom, one neće biti tako privlačne inostranim kupcima – navode stručnjaci.

Ipak, oni ocenjuju da je sadašnja navala kupaca dobra za Rusiju, jer trgovci mogu da zarade, pa neće mnogo robe dugo stajati na policama. Takođe, kupovina nekretnina predstavlja određeni vid investicije u rusku ekonomiju.

(Telegraf.rs / Srna)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.