Rosnjeft: Rešen sudski spor sa akcionarima oko likvidiranog Jukosa

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosnjeft: Rešen sudski spor sa akcionarima oko likvidiranog Jukosa

Najveća ruska naftna kompanija Rosneft saopštila je danas da je rešen spor oko ugašene naftne komnpanije Jukos, čiji je bivši vlasnik Mihail Hodorkovski proveo 10 godina u zatvoru.

Jukos, nekada jedna od najvećih ruskih firmi, likvidiran je 2003. i u delovima je preko posrednika prodat Rosnjeftu, koji je time postao najveća naftna kompanije.

Hodorkovski je posle proveo 10 godina u zatvoru po presudi za utaju poreza pre nego što ga je pomilovao predsednik Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Putin. Iz zatvora je izašao u decembru 2013. godine.

Posle likvidacije Jukosa, svi deoničari osim Hodorkovskog koji je odustao od svog udela, tužili su Rosnjeft.

Rosnjeft je danas saopštio da su se deoničari Jukosa dogovorili o namirenju čime su okončani svi sporovi. Predstavnik Jukosa je potvrdio dogovor, ali i dodao da to ne utiče na tužbu Jukosa protiv Rusije na Evropskom sudu za ljudska prava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.