Rojters objavio fotografije muškaraca ubijenih sa Bin Ladenom

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2011, 04:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojters objavio fotografije muškaraca ubijenih sa Bin Ladenom

Agencija Rojters je objavila slike trojice muškaraca koji su poginuli sa Osamom bin Ladenom u napadu koji su na skrovište vođe Al Kaide u pakistanskom gradu Abotabadu izvršile američke "foke".

Fotografije su, u stvari, kupljene od jednog pakistanskog bezbednosnog oficira koji je želeo da ostane anoniman, ali iz agencije Rojters ističu da su uvereni u njihovu autentičnost. Pomenuti pakistanski oficir je, navodno, snimio fotografije nedugo posle upada američkih specijalaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na Bin Ladenovo imanje.

Osim dvorišta Bin Ladenovog imanja, kao i ostataka američkog helikoptera uništenog u akciji, na fotografijama su i tela trojice muškaraca čija imena za sada nisu objavljena.

UPOZORENJE: Slike ubijenih su krajnje uznemirujuće i deca i osetljive osobe ne bi trebalo da ih gledaju. Fotografije su u galeriju stavljene na poslednja mesta.

Visoki zvaničnik američkog ministarstva odbrane izjavio je danas da je samo jedan od petoro ubijenih prilikom akcije u kojoj je likvidiran Osama bin Laden bio naoružan i ispalio je jedan metak na američke komandose.

Prema rečima tog zvaničnika, koji je želeo da ostane anoniman, jedini naoružani čovek ubijen je na početku akcije, prenosi AP.

Ta verzija u velikoj meri se razliku od prvog izveštaja Bele kuće u kome se govorilo o dugoj izmeni vatre i žestokom otporu Bin Ladena i ljudi koji su bili s njim u kući.

Istina o tome šta se dešavalo prilikom akcije u Pakistanu saznala se kada su se pripadnici mornaričkog oderad "Foke", koji su ubili Bin Ladena, vratili u SAD.

Kada je na početku akcije ubijen čovek koji je bio naoružan, usledilo je čišćenje sprat po sprat i iako više niko nije pružio oružani otpor, ubijeno je još četvoro ljudi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Procurele slike tela trojice muškaraca ubijenih s Bin Ladenom

Izvor: medio.rs, 05.Maj.2011

Agencija Rojters je kasno sinoć objavila slike trojice muškaraca koji su poginuli s Osamom bin Ladenom u noći između subote i nedelje u napadu na skrovište vođe Al-kaide u pakistanskom gradu Abotabadu.

Nastavak na medio.rs...

Procurile slike tijela trojice muškaraca ubijenih s Bin Ladenom

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2011

LONDON– Britanska Agencija Reuters kasno sinoć objavila j slike trojice muškaraca koji su poginuli s Osamom bin Ladenom u noći između subote i nedjelje u napadu na skrovište vođe Al-kaide u pakistanskom gradu Abotabadu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.