Rešena misterija: Evo ko je stradao u eksploziji u Španiji

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešena misterija: Evo ko je stradao u eksploziji u Španiji

Marokanski imam, za koga se veruje da je radikalizovao mlade koji su počinili terorističke napade u Španiji, poginuo je u slučajnoj eksploziji koja se desila u objektu u kojem su osumnjičeni pripremali eksplozivne naprave, potvrdila je danas katalonska policija.

Abdelbaki Es Sati je poginuo u sredu, dan uoči dvostrukog terorističkog napada, u kući koju su džihadisti koristili kao skrovište.

Ta eksplozija se dogodila slučajno, verovatno usled nestručnog rukovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << opasnim sredstvima, a u prvom momentu policija nije konstatovala ništa čudno, već je saopšteno da se radi o eksploziji gasa. Zapravo, u toj kući nalazilo se oko 120 kanistera, koje su navodno džihadisti hteli da koriste u napadima u Barseloni.

Na pitanje da li je imam, po imenu Abdelbaki Es Sati, poginuo u eksploziji u sredu, dan uoči dvostrukog terorističkog napada u Španiji, načelnik katalonske policije Hosep Luis Trapero odgovorio je potvrdno.

- Posmrtni ostaci imama su bili tamo, u kući u Alkanaru u kojoj se eksplozija dogodila - rekao je on.

#BREAKING: DNA result comfirms that Abdelbaki Es Satty died in the house explosion in Alcanar. pic.twitter.com/KV5eJR0xk3— BreakingNNow (@BreakingNNow) August 21, 2017

Takođe, kako je saopštila katalonska policija, svih 12 osumnjičenih, koje je španska policija identifikovala posle dvostrukog terorističkog napada koji je izveden u četvrtak u Španiji, ubijeno je ili uhapšeno, ali bezbednosna operacija ostaje na snazi, i to ne samo u zemlji već i na međunarodnom nivou, saopštila je danas katalonska policija.

Pojavio se prvi snimak: Ovako je kombi uleteo među turiste u Barseloni

- Danas su svih 12 osumnjičenih u rukama pravosudnog sistema, ili su nažalost, kao rezultat sopstvenih akcija, ubijeni - rekao je novinarima načelnik katalonske policije Hosep Luis Traperi, nakon što su zvaničnici potvrdili da je policija ranije danas ubila glavnog osumnjičenog Junesa Abukakuba, prenosi Rojters.

Traperi je naglasio da bezbednosna operacija španske policije nije okončana, već da se nastavlja.

- Već smo rekli da na međunarodnom nivou otvaramo niz oblika saradnje i to će se razvijati u narednim nedeljama - zaključio je on.

Policija otkriva: Zašto su teroristi na brzinu seli u kombi

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.