Registrovano više od 300.000 azilanata u Nemačkoj

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Registrovano više od 300.000 azilanata u Nemačkoj

Nemačke pokrajine su u ovoj godini registrovale više od 300.000 ljudi koji traže azil u Nemačkoj.

Podaci, u koje je dnevnik Velt imao uvid, govore da broj podnosioca zahteva za azil raste.

Prema podacima pokrajina, reč je o tačno 302. 415 zahteva za azil, što je više nego što govore podaci Saveznog zavoda za migracije i izbeglice, prema kojima je u sedam meseci ove godine registrovano 258 000 zahteva, navodi ovaj dnevnik danas.

Razlika se objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << time da je potrebno neko vreme dok se statistički podaci sa pokrajinskog registruju na saveznom nivou i ističe da ovi podaci ukazuju da broj zahteva za azil u Nemačkoj raste i da se prognoze Savezne službe za migracije i izbeglice moraju korigovati.

Ministar unutrašnjih poslova najmnogoljudnije nemačke pokrajine Severne Rajne - Vestfalijie Ralf Jeger rekao je da je u toj pokrajini, u kojoj živi više od 18 miliona ljudi, do sada azil tražilo više osoba, nego što je Savezna služba za migracije i izbeglice prognozirala na nivou cele godine. Prioritet, prema saveznoj službi, ima povratak izbeglica iz jugoistočne Evrope, pre svega sa zapadnog Balkana, u zemlje njihovog porekla, prenose mediji danas.

Predsednik Savezne službe za migracije i izbeglice Manfred Šmit najavio je da se sada želi u roku od četiri do šest nedelja od dolaska da organizuje povratak onih, koji nemaju pravo na azil i najavio da je služba skoncentrisana na povratak građana Albanije.

Dolazak izbeglica sa zapadnog Balkana izazvao je ozbiljne političke diskusije i zahteve da se i Albanija, Kosovo i Crna Gora proglase zemljama sigurnog porekla. To podržavaju i Nemci i većina njih, 56 odsto, u diskusiji o navali azilanata na Nemačku, zahteva da se Kosovo i Albanija proglase zemljama sigurnog porekla, pokazala je aktuelna anketa Instituta za istraživanje javnog mnjenja Emnid.

Srbija je već proglašena takvom zemljom, što znaci da su zahtevi za azil njenih gradana u principu neosnovani, ali se pojedinacno mogu potvrditi. Pored Srbije, takvim zemljama proglašene su i Makedonija i BiH, cime se potvrduje da u sve te tri balkanske zemlje nema ni politickog mucenja, ni progona, ni zlostavljanja politickih neistomišljenika, pa time ni osnovnih razloga za podnošenje zahteva za azil.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.