Razbijena La Familia - narko-porodica u Beču

Izvor: Blic, 04.Mar.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijena "La Familia" - narko-porodica u Beču

Policija je u Beču razbila jednu porodičnu bandu narko-dilera - "La Familia", kada je uhapsila 18 osoba - članove klana, dilere i korisnike. Tokom pretresa stanova policija je pronašla 28.000 evra i drogu, oružje i oko 350 biljaka kanabisa.

Glava bande bio je jedan 43-godišnjak, vrlo okrutan u svom "poslu", jer je i svoju decu učinio ovisnicima od kokaina, kako bi "bolje" dilovali drogu, saopštila je juče policija, a prenose mediji.

Od leta je taj klan mesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prodavao drogu u vrednosti od 56.000 evra.

Otac, maćeha, 19-godišnji sinovi blizanci, 22-godišnja ćerka, dve bivše snaje u stare 32 i 37 godina, kao i aktuelni momak ćerke bili su glavni akteri porodične narko-bande.

Zajedno sa dva dilera, jednim 44-ogodišnjakom iz Donje Austrije i jednim 49-ogodišnjakom iz Beča, oni su činili "La Familia", kako se klan nazivao, koji je na veliko trgovao kokainom i marihuanom u glavnom gradu Austrije.

Otac porodice je i ćerku silom naterao da povuče prijavu koju je podnela protiv svog 33-ogodišnjeg momka, nakon što ju je silovao i zlostavljao.

Otac je prepodne radio u jednoj radionici u Beču, a posle podne u svom stanu organizovao prođu droge preko članova porodice.

Njegova supruga je bila "banka", pošto je upravljala novcem i pomagala mužu u pakovanju i izdavanju droga i prilikom transporta.

Deca su opsluživala klijente, jedan blizanac je zajedno sa bivšim momkom njegove sestre bio najvredniji diler, koji je sa isporukom droge počinjao već ujutro, a bio je zadužen i za održavanje plantaže marihuane na jednom teniskom terenu u Beču, dok je drugi sin dilovao drogu u drugom kraju Beča.

Među klijentima "La Familia" bila je i jedna majka koja je za svoju 12-ogodišnju ćerku kupovala marihuanu.

Policija je, kako je saopštila u ponedeljak, krajem prošlog meseca prekinula poslove te bande.

Oko 130 pripadnika specijalne jedinice upalo je na adrese članova bande i njihovih snabdevača.

U roku od pola sata uhapšeno je 18 osoba, nekoliko prilikom pokušaja bekstva kolima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.