Raketa iz Gaze ispaljena na Izrael

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raketa iz Gaze ispaljena na Izrael

Najmanje jedna raketa ispaljena je večeras iz Pojasa Gaze na Izrael, potvrdila je izraelska armija, nakon što su se oglasile sirene i stanovnici javili da su čuli glasne eksplozije.

Povređenih i štete nije bilo. Sirene su se oglasile oko 21 sat po lokalnom vremenu na jugu Izraela u blizini Pojasa Gaze. Armija je saopštila da je raketa eksplodirala na otvorenom kraj mesta Gan Javne.

Zvaničnici Hamasa su potvrdili da su nepozanti militanti ispalili raketu. Hamas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << miltantna organizacija koja vlada Gazom, ispalila je hiljade raketa na Izrael u proteklim godinama.

Raketiranje je međutim skoro sasvim prestalo od rata prošlog leta između militanata u Pojasu Gaze i Izraela.

Druge militante organizacije su u međuvremenu povremeno ispaljivale rakte ali Izrael i dalje smatra Hamas odgovornim za svaki napad iz Gaze.

Izraelski mediji navode da se veruje kako iza današnjeg raketiranja stoji vojno krilo Islamskog džihada. Pre mesec dana, na izraelski Dan nezvisnosti, raketa je eksplodirala na otvorenom kraj Pojasa Gaze nakon četiri meseca zatišja. Izraelska vojska je odgovorila tenkovskom vatrom. Žrtava i štete nije bilo ni na jednoj strani.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.