RUSKA PRETNJA: Ovako izgleda najmoćnije oružje sveta!

Izvor: Press, 26.Okt.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKA PRETNJA: Ovako izgleda najmoćnije oružje sveta!

Potencijalni strateški raketni sistem razvija se da bi se za strateške snage Rusije stvorio sigurno i efikasno sredstvo nuklearnog odvraćanja
Konstruktorski biro za rakete „Makejev“ otkrio je prvu fotografiju nove potencijalne ruske superteške termonuklearne interkontinentalne balističke rakete RS-28 „Sarmat“.

Konstruktorski biro za rakete „Makejev“ objavio je slike >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << novog oružja koje bi trebalo da počne da se proizvodi 2018.

Sliku prati kratak tekst: „U skladu sa Uredbom Vlade Rusije ’po nalogu državne odbrane za 2010. i planski period 2012-2013‘ projektni biro ’Makejev‘ dobio je nalog da počne izradu i razvoj ’Sarmata‘. U junu 2011. godine rusko Ministarstvo odbrane potpisalo je državni ugovor za razvoj ’Sarmata‘. Potencijalni strateški raketni sistemrazvija se da bi se za strateške snage Rusije stvorio sigurno i efikasno sredstvo nuklearnog odvraćanja“.
 
View image on Twitter


  Follow
RT en Español ✔@ActualidadRT

Publican la primera imagen del Sarmat, el más potente misil ruso (FOTO) http://es.rt.com/4r8e 
6:03 PM - 24 Oct 2016
   4646 Retweets    4141 likes





„Sarmat“ bi trebalo da zameni RS-36, porodicu balističkih raketa i lansirnih raketa koje su počele da se koriste 1970-ih i 1980-ih. Očekuje se da raketa ponese i do deset teških bojevih glava, ili 16 lakih, ili kombinaciju bojevih glava i kontramera za savladavanje neprijateljske raketne odbrane.

U očekivanju pojave nove rakete, mnogi strani vojni stručnjaci smatraju da najviše zabrinjava mogućnost da RS-28, naoružan projektom 4202, ruskom hipersoničnom jedrilicom-nosačem bojevih glava, nakon odvajanja od rakete-nosača, može da ubrza 7 do 12 maha i ponaša se kao hipersonična krstareća raketa.
 
View image on Twitter


  Follow
RT en Español ✔@ActualidadRT

El temible Sarmat: heredero del SS-18 Satan capaz de superar cualquier defensa antimisiles http://es.rt.com/4rb4 
3:02 AM - 26 Oct 2016
   5454 Retweets    5656 likes





Očekuje se da će jedrilica početi da se proizvodi između 2020. i 2025. i da će moći da manevriše kako bi izbegla postojeće ili potencijalne raketne odbrane i dostigla svoj cilj.

Očekuje se da „Sarmat“ posluži kao efikasan odgovor na američko razmeštanje protivraketne odbrane u blizini ruske granice, kao i za projekte kao što su „Brzi globalni udar“, inicijativu Pentagona koja služi za savlada strateško odvraćanje potencijalnog neprijatelja koristeći masovno lansiranje konvencionalnih krstarećih raketa.
 
View image on Twitter


  Follow
Savunma ve Teknoloji @SavunmaTekno

Rusların yeni kıtalararası füzesi: RS-28 Sarmathttps://goo.gl/he22qj 
3:10 PM - 25 Oct 2016
   1919 Retweets    4242 likes


Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.