Izvor: Blic, 21.Apr.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠENA MISTERIJA PADA MH370? Poslednji deo slagalice otkriven tamo gde se NIKO NIJE NADAO

Nova analiza krhotina iz okeana pokazuje da se nestali avion "Malezija Erlajnsa" s leta MH370 najverovatnije nalazi u području predloženom za pretragu koje su u januaru ove godine Australija i Malezija odbacile kao malo verovatno, objavila je naučna agencija australske vlade, piše Rojsters.

Potraga za avionom koji je sa 239 osoba na letu nestao 2014. godine koštala je preko 150 miliona dolara, ali nije imala veliki uspeh. Zbog toga su Australija i Malezija početkom ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obustavile istragu i odbile predlog iz januara da pretražuju okean na području velikom 120.000 kilometara kvadratnih koje je agencija označila kao verovatno mesto pada. Prema njihovom tumačenju, novo područje nije bilo dovoljno precizno definisano.

No, ova analiza sugeriše da se nestali Boing 777 nalazi u znatnom manjem, 25.000 kilometara kvadratnih velikom području unutar ranije predloženog, piše Jutarnji list.

- Novo istraživanje ojačalo je našu veru u dosadašnja otkrića. Pronalazak krhotina na ostrvu Reunion 2015. godine sada ima smisla - rekao je dr. dejvid Grifin, glavni naučnik agencije CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) koja je objavila analizu.

Lokacija Boinga s leta MH370, koji je nestao s radara nakon predviđenog puta od Kuala Lumpura prema Pekingu i dalje predstavlja jednu od najvećih avijacijskih misterija.

I dok je australski ministar za infrastrukturu i transport Daren Čester pozdravio rezultate nove analize, istakao je da nije ponudila nove dokaze koji bi ih doveli do specifične lokacije nestalog aviona.

- Malezija ima glavnu reč u istrazi i bilo kakvi budući zahtevi u vezi potrage za MH370 razmotriće se u Australiji - rekao je Čester.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REŠENA MISTERIJA NESTALOG MALEZIJSKOG AVIONA? Pronađen deo slagalice koji menja SVE

Izvor: Kurir, 21.Apr.2017

...Potraga za avionom koji je sa 239 osoba na letu nestao 2014 godine koštala je preko 150 miliona dolara, ali nije imala veliki uspeh Zbog toga su Australija i Malezija početkom ove godine obustavile istragu i odbile predlog iz januara da pretražuju okean na području velikom 120000 kilometara kvadratnih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.