REPUBLIKANCI TAJNO ZVALI IRAN: Zadržite naše vojnike u zarobljeništvu do početka izbora

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REPUBLIKANCI TAJNO ZVALI IRAN: Zadržite naše vojnike u zarobljeništvu do početka izbora

Ministar nacionalne bezbednosti Islamske republike Irana, admiral Ali Šamkani otkrio je javnosti da su američki republikanci od zvaničnog Teherana tražili da suspenduje razmenu zatvorenika sa SAD i da zarobljene marince drži do predsedsničkih izbora u Americi, prenosi iranska agencija Fars.

"Američki republikanci su Teheranu poslali poruku u kojoj su tražili da ne puštamo američle špijune dok u SAD ne počne predsednička trka", rekao je Šamkani.

"Ipak, mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << smo samostalno odlučili da oslobodimo američke zatvorenike", dodao je.

Šamkani je istakao da je Iran najnezavisnija i najstabilnija zemlja Bliskog istoka, i da takve tvrdnje nisu propaganda već istina zasnovana na činjenici da se Iran oslanja na sopstveni narod. On je dodao da je Iran regionalna sila i da će kao takav igrati ulogu u oblikovanju novog Bliskog istoka čime će uticati na ceo svet.

"Tokom pregovora o razmeni zatvorenika pokazali smo da na našu politiku ne utiču ni domaći ni strani pritisci. Odluka da oslobodimo američke zatvorenike donesena je iz humanitarnih razloga, pošto su nas kontaktirale porodice zarobljenih. Osim toga, odluka je utemeljena na našem nacionalnom interesu kao i činjenici da postoje naši državljani koji su zatvoreni u SAD", objasnio je Šamkani.

(FarsNews)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.