REKORDNO NIZAK NIVO Suše izazvale opadanje Dunava u Rumuniji

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKORDNO NIZAK NIVO Suše izazvale opadanje Dunava u Rumuniji

Nivo Dunava u Rumuniji značajno je opao zbog, a u nekim delovima ograničen je brodski saobraćaj.

Rumunske vlasti saopštile su da je danas izmereno da drugom najvećom evropskom rekom protiče za 45 odsto manje vode nego prosečno i da se očekuje dalje smanjenje.

Šef brodske administracije za donji tok Dunava Korneliju Karp rekao je da je brodski saobraćaj zaustavljen u Galatiju, najvećem lučkom gradu na Dunavu u Rumuniji, pošto je reka duboka 95 centimetara što je za pet metara niže od nivoa za upozorenje.

U gradu Korabija na jugu Rumunije gradonačenik je tražio pomoć pošto su barže blokirane usled niskog nivoa reke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Suše izazvale opadanje Dunava u Rumuniji

Izvor: Blic, 30.Jul.2015

Nivo Dunava u Rumuniji značajno je opao zbog, a u nekim delovima ograničen je brodski saobraćaj...Rumunske vlasti saopštile su da je danas izmereno da drugom najvećom evropskom rekom protiče za 45 odsto manje vode nego prosečlno i da se očekuje dalje smanjenje...Šef brodske administracije za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.