Pucao po zgradama u Ostinu, ubila ga policija

Izvor: Blic, 29.Nov.2014, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucao po zgradama u Ostinu, ubila ga policija

Američka policija ubila je juče muškarca, koji je prethodno otvorio vatru na nekoliko zgrada u prestonici države Teksas, među kojima su sedište policije i meksički konzulat, saopštile su vlasti.

Policija grada Ostina, objavila je na Tviteru da je čovek pucao, gađajući nekoliko zgrada u centru, uključujući zgradu policije, kao i da je, "pošto se u incident uključio policajac, napadač preminuo".

AP navodi da je napadač ispalio više od 100 metaka, pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je ubijen.

Džes van Valen (29), rekao je za lokalne medije, da se zaustavio na crveno svetlo i našao na par koraka od napadača, koji je u ruci drzao veliki pištolj.

Drugi svedok, Hans Pap, koji stanuje u blizini sedišta ostinske policije, rekao je da su ga pucnji probudili oko 2.30 ujutru, ali da mu, kada je pogledao kroz prozor, nije bilo jasno da li puca napadač ili policija.

Meksičko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je "ozbiljnu zabrinutost" i osudilo pucnjavu u Ostinu.

Napad se dogodio van radnog vremena i u njemu niko iz konzulata nije povređen, ali je na fasadi i ulazu zgrade načinjena šteta, navodi se u saopštenju.

"Za sada nema naznaka da je meta napada bila baš zgrada konzulata", dodaje meksičko ministarstvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.