Prvo se čula eksplozija, a onda je krenuo stampedo: Tela su ležala okolo, devojčice vrištale

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2017, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo se čula eksplozija, a onda je krenuo stampedo: Tela su ležala okolo, devojčice vrištale

Svedoci koji su u trenutku eksplozije bili u Mančester areni nakon koncerta Arijane Grande navode da je u hali došlo do "apsolutne panike".

Rejčel iz Barnslija za BBC navodi da je bila na koncertu sa 14-godišnjom ćerkom. Kako kaže, kako bi izbegli gužvu na kraju koncerta krenuli su iz hale ranije.

- Dok smo izlazili čuli smo snažan udar. Prvo sam pomislila da smo propustili nešto na koncertu. Okrenula sam se i videla zastrašujući stampedo i ljude kako padaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Zgrabila sam svoju ćerku i samo smo potrčale. Ljude su gazili na podu - kaže Rejčel.

An-Mari je bila na koncertu sa svojom 13-godišnjom ćerkom. Za BBC kaže da su svi "apsolutno paničili".

- Ljudi su padali na pod i pomislili samo da je naoružani napadač ušao unutra. Nažalost ozbezbeđenje je bilo izgubljeno koliko i svi drugi, bilo je svako za sebe. Bilo je mnogo dece bez pratnje starijih unutra. Pokušala sam da pomognem grupi devojčica koje su bile same i bile apsolutno histerične. Kao moja ćerka su.

U eksploziji na koncertu američke pevačice Arijane Grande ubijeno je najmanje 19 ljudi, dok je njih 59 povređeno. Na koncertu je bilo oko 20.000 ljudi, uglavnom dece i mladih.

- Čula se glasna eksplozija iz arene, osetio se potres i onda su svi počeli da vrište i krenuli da izađu. Dok smo izlazili mnogo policije je dolazilo tu, sve je bilo okruženo policijom - izjavila je za "Gardijan" Hana Dejn koja je bila na koncertu.

The moment of the explosion inside the #Manchester Arena. 22 dead and more than 60 wounded, the provisional toll of the massacre. pic.twitter.com/jFSmYdIokH— Wcn Conflict News (@NewsWcn) May 23, 2017

Dvadesetogodišnja Erin Mekdagl iz Njukasla kaže da se na kraju koncerta čula glasna eksplozija, kao i da su svetla bila upaljena, pa su znali da to nije deo koncerta. Prema njenim rečima, bilo je mnogo dima.

WATCH: Concertgoers jump over barricade inside Manchester Arena. https://t.co/keeSQoAvh3 - @MSNBC pic.twitter.com/Q8hWKDiIGa— Shawn McKenzie (@SMcK17) May 23, 2017

Concert-goers helped injured make their way from gig in Manchester tonight https://t.co/CGwAy5AHAH pic.twitter.com/M2wduNrnww - @DailyMailUK— Shawn McKenzie (@SMcK17) May 23, 2017

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svedoci: Vriska i panika, tela svuda (VIDEO)

Izvor: Mondo, 23.Maj.2017

Svedoci koji su u trenutku eksplozije bili u Mančester areni nakon koncerta Arijane Grande navode da je u hali došlo do “apsolutne panike“...Ketrin Mekfarlen, koja je prisustvovala koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru, izjavila je Rojtersu da je osetila "snažnu eksploziju"...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.