Prvi put po obnavljanju odnosa, kruzer krenuo iz SAD za Kubu

Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2016, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put po obnavljanju odnosa, kruzer krenuo iz SAD za Kubu

Američki brod za krstarenje sa 700 putnika krenuo je iz Majamija za Kubu, prvi put od obnove američko-kubanskih odnosa.

Brod "Adonija de Fatom", američke kompanije Karnival, krenuo je danas iz luke u Majamiju u američkoj saveznoj državi Floridiji gde se nalazi najveća kubanska dijaspora. Brod u ponedeljak stiže u Havanu.

Krstarenje će trajati nedelju dana u cilju promovisanja kulturne razmene dve zemlje.

Kubanska vlada saopštila je prošle nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je svim Kubancima ukinuta zabrana putovanja morem, čime se ukida višegodišnja zabrana kojom je bilo ilegalno putovati u SAD pomorskim putem.

Ukidanje te zabrane doneto je u okviru procesa normalizacije odnosa sa SAD, koji je započet u decembru 2014. godine i nedavne posete Kubi američkog predsednika Baraka Obame.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U Havanu posle 40. godina stigao američki brod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2016

U Havanu je, posle skoro 40 godina, stigao američki brod...Dolaskom blistavo belog kruzera "Adonija" sa 704 mesta ponovo su pokrenuta komercijalna putovanja preko Floridskog prolaza, čije su vode bile poprište odmeravanja snaga u vreme Hladnog rata...Podsetimo, obnovu putovanja iz Sjedinjenih Država...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.