Prve optužnice za Flint

Izvor: VOA, 20.Apr.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve optužnice za Flint

U Mičigenu su podignute optužnice protiv dvojice državnih zvaničnika i jednog člana gradskih vlasti Flinta, zbog krize u vezi sa zagađenom vodom, koja i dalje muči stanovnike tog grada.

Dvojica zvaničnika Sekretarijata za kvalitet životne sredine Mičigena, kao i nadzornik za stanje vode u Flintu optuženi su pred državnim sudom za manipulaciju i prikrivanje dokaza, te nekoliko drugih krivičnih dela.

Pre gotovo 18 meseci, vlasti su promenile način na koji >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << se Flint snabdeva vodom, a građani počeli da piju i kupaju se vodom zagađenom toksičnim olovom.

Guverner Rik Snajder u oktobru je objavio da će se Flint vratitit svom ranijem izvoru snabdevanja vodom – detroitskom vodovodu, ali su do tada opasno visoki nivoi olova nađeni u krvi nekih stanovnika, uključujući i decu.

Istraga koju sprovodi državni tužilac Mičigena se nastavlja, a mogle bi da se podignu i druge optužnice.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.