Protesti u Zagrebu: Veterani probili policijsku ogradu

Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2015, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Zagrebu: Veterani probili policijsku ogradu

29.05.2015. -

U Zagrebu, situacija oko Markova trga došla je do usijanja. Demonstranti koji su zaustavljeni kod Kamenih vrata probili su policijsku ogradu. Zaustavljeni su ponovno pred ulazom na sam trg, javlja HRT. Njih pedesetak uspelo se probiti do ulaza u crkvu na Markovu trgu. Policija je počela sa hapšenjima, a pojačava i barikade.

Međutim, demonstranti, ne žele da napuste Crkvu Svetog Marka.

Sastanak ministra branilaca Predraga Matića i demonstranata >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u crkvi trajao je samo pet minuta. Matić im je ponudio sastanak sa premijerom Zoranom Milanovićem u ponedjeljak, nakon što odu kućama i razmontiraju šator, ali demonstranti nisu pristali.

Demonstranti su pokušali da prijave protest, ali im policija to nije dozvolila jer su zakasnili s prijavom za današnji dan.

U međuvremenu, u Savsku je, iz Slavonskog Broda, stigao autobus sa nezadovoljnim veteranima koji žele da pruže podršku svojim kolegama.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.