Protest u Skoplju: Ne kriminalu, ne aboliciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Skoplju: Ne kriminalu, ne aboliciji

Parola "Ne kriminalu, ne aboliciji" i večeras glavna poruka sa protesta građanske inicijative "Protestujem" koji se već mesec dana održaaju u Skoplju.

Kao i svako veče, demonstranti su se i večeras okupili ispred zgrade Specijalnog javnog tužilaštva u znak podrške radu te institucije i uz zvuke Internacionale prošetali ka zgradi makedonske vlade.

"Od ove borbe nećemo odustati. Pred nama je izbor - ili totalitarni mrak ili ulica", poručili su organizatori pokreta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Protestujem" napominjući da je moguće da u protestima protekne celo leto.

Gađali su žutom i crvenom bojom zgradu vlade uz pesmu "U borbu, u borbu", preneo je makedonski sajt Plus.info.

Demonstranti traže ostavku predsednika Đorđa Ivanova, kao i povlačenje njegove odluke o aboliciji odgovornih u aferi "Prisluškivanje"

Makedonski parlament usvojio je nedavno amandman na Zakon o pomilovanju, kojim se predsedniku Đorđu Ivanovu daje mogućnost da poništi aboliciju za više od 50 političara i njihovih saradnika umešanih u skandal o prisluškivanju.

Predsedniku se daje mogućnost da tako postupi u roku od 30 dana od donošenja tog zakona i pri tome nije dužan da obrazloži svoju odluku.

Opozicioni SDSM saopštio je, međutim, da ne prihvata selektivnu aboliciju, javila je tv Telma.

Poslanici makedonskog parlamenta odlučili su pre dva dana da otkažu vanredne parlamentarne izbore koji su bili zakazani za 5. jun, ali novi datum nije utvrđen.

To je drugi put da se u Makedoniji odlažu vanredni parlamentarni izbori koji bi trebalo da ovu zemju izvuku iz krize koja traje duže od godinu dana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTEST U SKOPLJU Demonstranti poručili: Ne kriminalu, ne aboliciji

Izvor: Blic, 23.Maj.2016

Parola "Ne kriminalu, ne aboliciji" i večeras glavna poruka sa protesta građanske inicijative "Protestujem" koji se već mesec dana održavaju u Skoplju...Kao i svako veče, demonstranti su se i večeras okupili ispred zgrade Specijalnog javnog tužilaštva u znak podrške radu te institucije i uz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.